2017. jan 27.

Társkereső a kamu felhasználó szemszögéből

írta: Nehet
Társkereső a kamu felhasználó szemszögéből

Egy olvasó története

Én látni akartam női szemszögből is az egyik nagy társkeresőt (aminek van egy pár alias, azaz design-ban apróságokban, továbbá névben és webcímben különböző, de azonos "csapat" által üzemeltetett társkereső oldala), ezért az oldalt üzemeltetői, és az unatkozók mellé én is beálltam sorba: csináltam egy hamis profilt, és találtam is helyet ahol megoszthatom.

(Lásd a képeket, hogy hogy is néz ki ez a hamis profil, természetesen a személyes adatok kitakarva, és az oldal azonosítására szolgáló jelek is, hogy véletlenül se lehessen beazonosítani, ezt a jóravaló, korrekt emberek által, önzetlenül nyújtott csodálatos eszközt, mert az reklámnak minősülne ;) )

A számszerű adatokat úgy töltöttem ki, hogy egy igen dekoratív, magas, karcsú nő képe jelenjen meg az olvasók szeme előtt, továbbá egy tipikus női, sablonos bemutatkozót is írtam (csalódások, kevés reménnyel utolsó próbálkozás az "igazi" megtalálására, és "miért ne" ). Profilképet nem töltöttem fel, mert nem nem tudtam eldönteni, hogy egy ismert "celeb" színésznő képét, vagy pornós vagy aktmodell képét használjam. Így hagytam, mentem a dolgomra.

Pár nappal később jött a meglepetés, mikor beléptem a kamuprofillal, és vagy 20 üzenetet kaptam férfiaktól, hogy szeretnének megismerni, nagyon szimpatikus vagyok, és mindezt úgy hogy még mindig nem volt profilképem! Ilyenkor persze felvetődhet a gondolat, hogy ez azért van, mert nem a külső a fontos nekik, de szerény véleményem szerint szerint inkább csak elkeseredettségről lehet szó, amikor már mindenkinek írnak csak legyen valami. Na meg a Ctrl-V (beillesztés) nyomogatása sem nehéz.

Viszont jött az ötlet, hogy egy a barátomtól google-től kérek egy segítséget, hogy keressen képeket pornószínésznőkről. Találtam is egy szép "szomszédlány", tehát hihető kinézetűt, és levágva a kép explicit részeit, egy szelfi szerű profilképnek való képecske maradt, amit hozzá is adtam a kamuprofilomhoz. Ez után elszabadult a "pokol", néhány nap alatt 150-nél több üzenet érkezett hasonló szövegekkel mint a kép nélküli időszakban, de kiegészülve az ódákkal a képen szereplő hölgy szépségéről.

Levontam a következtetést, amit azelőtt is hittem, hogy a férfiak aktívan keresnek a párkeresőkön, tehát kezdeményeznek, üzennek, próbálkoznak, míg a hölgyek elsöprő többsége csak beregisztrál, feltölt képet magáról, ESETLEG még ír egy bemutatkozót is... esetleg... De semmi több. Mivel az eredeti célomat elértem, és az igazságérzetem már szurkált, felhívtam a figyelmét a kereső férfiaknak, hogy ez egy kamu profil, és hogy ne dőljenek be az ilyen párkereső oldalaknak, mert csak nyerészkednek az üzemeltetők. A bemutatkozó, és az ideál szöveg moderálva van, ezért a kedvencek rubrikákba írtam a figyelmeztetést, mert ezt viszont nem ellenőrzik.

Fél évig rá sem néztem rá a kamuprofilra, biztos voltam benne, hogy már ki van tiltva, mert néha azért csak ellenőriznek szúrópróba szerűen az üzemeltetők, ráadásul a párkereső férfiak is jelenthetik a kamuprofilt, látva a figyelmeztetésemet. DE tévedtem... a profil még ma is él és virul, a levelesládában pedig több száz kezdeményező üzenet lapul, a fent írt szép üzenetekkel, frissekkel is, pedig az utolsó belépési időpont is látható. Ráadásul sok üzenetben van Facebook profilra való hivatkozás, és telefonszám is! Ámulat!

Ez után küldtem pár válasz üzeneteket (már amennyit előfizetés nélkül lehet), amiben arról érdeklődtem, hogy miért nem tűnik fel, hogy kamu profil, ha még ki is van írva, és erősen elgondolkoztam azon, hogy EZ MÉGIS MI? Ennyire nem nézik meg a profil szöveges részét a férfiak? Esetleg a már itt említett, az oldalak üzemeltetői által működtetett robotok küldözgetik az üzeneteket? Talán mindkettő igaz, de a legdurvább az, hogy a minimum 1500 forintos havi előfizetési díjért, még az ilyen nyilvánvalóan hamis profilt sem szűrik ki, fél év után!

Kis kiegészítés: ugyan ez a jóravaló háttér, és infrastruktúra áll az egyik legrégibb magyar női magazin neve alatt futó társkereső mögött, továbbá az egyik nagy hírportál (aminek a koordináta rendszer középpont ihlette a nevét) randioldala mögött, valamint a párkapcsolat csúnyább hangzású szinonimáját használó nevű oldala mögött. Csak sajnos ezek az oldalak nincsenek összekötve, így nem látja egymást az összes társkereső, és egy előfizetés sem jó mindhárom oldalra, és mindegyikre külön profil is kell :(

Szólj hozzá

kamu teszt tipp pénz társkeresés társkereső átverés kapitalizmus párkeresés